Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

To '' έγκλημα'' του Γ.Παπανδρέου


Το ''κόλπο'' του κ.Παπανδρέου να εκβιάσει εκλογές αλλοιώνοντας έτσι την πολιτική συνείδηση του εκλογικού σώματος ,είναι η μεγαλύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση με την οποία απειλείται η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της.
Η αντιπολίτευση , μείζονα και ελάσσονα, αλλά και οι αντάρτες υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ προέβαλλαν το αίτημα ο λαός να εκφράσει την ''αντιμνημονιακή'' του θέση.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι έχασε την πολύ πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, στην περίπτωση που κάποιοι υποψήφιοί της αποδοκιμαστούν .
Και γιατί αυτή η αποδοκιμασία να μην οφείλεται στο ότι οι ανθυποψήφιοί τους είναι περισσότερο άξιοι; Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο γνωστό διακαναλικό μονόλογο εξήρε την αξιοπιστία όλων των υποψηφίων για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και γιατί στερεί από το λαό το δικαίωμα να εκλέξει ελεύθερα τους άξιους για την τοπική κοινωνία;;
Έτσι ο κ.Παπανδρέου, έβαλε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια.
Ο ίδιος ναρκοθέτησε την πορεία προς την έξοδο από την κρίση,αφού εκείνο που χρειάζεται πάνω από όλα αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση.
Ο ίδιος αποδυνάμωσε την κυβέρνησή του τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν ζητάει εκλογές.
Οι συνέπειες είναι ήδη απτές. Τα επιτόκια -spreads- ενώ είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται πήραν και πάλι ανοδική πορεία.
Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία.
Θα συμβεί ότι και το 2009 μετά τις Ευρωεκλογές που το εκβιαστικό αίτημα της τότε αντιπολίτευσης για εκλογές έκανε αναποφασιστική την τότε κυβέρνηση.
Και τότε γιατί αυτό το δίλημμα;;;
Γιατί στο ουσιαστικό αίτημα της αντιπολίτευσης να αλλάξει η χώρα τώρα πολιτική, να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική για να ανασάνει και η αγορά αντέταξε το αίτημα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του;
Και τι θα πει την επομένη των εκλογών ,όταν δεν πάει σε εκλογές , αν χάσει, αφού το βέβαιο είναι ότι η Τρόικα δε θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε εκλογές;;;
Δεν θα φανεί ότι είναι αναξιόπιστος ;;;
Κατά την άποψή μου δύο τινά συμβαίνουν:
Ή θέλει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή θέλει να απεμπλακεί από την πολιτική κατάσταση.
Σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι πραγματικό ''λάκισμα'', με το οποίο άκριτα και λαϊκίστικα κατηγορεί τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2010


Όταν τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Ιταλός πρεσβευτής επέδωσε το ιταμό τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό Ι.Μεταξά, αυτός δε δίστασε να απαντήσει με την ιστορικά αποδεδειγμένη φράση ''Επομένως έχομεν πόλεμον''.
Αυτή η φράση διερμηνεύθηκε στο στόμα του Ελληνικού λαού σ' ένα βροντερό ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ εκείνο σήμαινε αγώνα για την ελευθερία ,αγώνα για την τιμή ,αγώνα για την αξιοπρέπεια ,αγώνα για τη δημοκρατία.
Σήμερα οι συνθήκες δεν είναι ίδιες.
Είναι όμως παρεμφερείς!!!!
Όπως τότε, έτσι και σήμερα έχουμε μια ''τριπλή κατοχή''!
Ήταν αναγκαία , μας λέει μια πλευρά, υπήρχε άλλος δρόμος ,άλλο μείγμα πολιτικής ,μας λένε άλλες πλευρές.
Και ο λαός είναι υποχρεωμένος για άλλη μια φορά να αντισταθεί ,να υψώσει ανάστημα και φωνή και να πει για άλλη μια φορά ...........
ΟΧΙ στην νέα κατοχή
ΟΧΙ στην αφαίμαξη του λαού
ΟΧΙ στη διαφθορά
ΟΧΙ στην  κρατική σπατάλη
ΟΧΙ στην ανεύθυνη πολιτική
ΟΧΙ στο ψεύδος και στο λαϊκισμό
ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή
ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη  είσοδο μεταναστών
Αυτό το νέο,σύγχρονο ΟΧΙ θα πρέπει να γίνει η βάση  και η ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα , για μια νέα αναγέννηση της πατρίδας μας!!!!!!!!!!

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους το αίτημα μας για φύλαξη των συνόρων έγινε δεκτό!

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνει εδώ στη χώρα μας το αδιαχώρητο με την είσοδο μεταναστών, για να δεχθεί αίτημα της Ελλάδας η ΕΕ.
Χθες μόλις, άκουσα ότι κάθε μέρα μπαίνουν στην Ελλάδα 7500 μετανάστες...
Τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης.Θα έπρεπε ήδη να έχει προβλέψει η ΕΕ ,που επιβάλλει τους κανόνες και τιμωρεί τους παραβαίνοντες, να προστατέψει τα σύνορα μας και σύνορα της.
Αντ' αυτού ψήφισε να επιστρέφονται οι μετανάστες, που βρίσκονται παρανόμως σε Ευρωπαϊκά εδάφη, στην χώρα από όπου προήλθαν.Δηλ στην Ελλάδα αφού κατά κύριο λόγο εδώ μπαίνουν παράνομα, για να βρεθούν στα Ευρωπαϊκά κράτη.
Αλλά η χώρα μας δεν μπορεί να τους επιστρέψει στις χώρες τους , είτε γιατί κοστίζει πολλά η επιστροφή ,είτε γιατί οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω ,είτε γιατί θεωρείται καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών από διεθνείς οργανισμούς.

Κανείς δεν ρώτησε, πώς γίνεται η ενσωμάτωση και αν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε μια ήδη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους πολίτες της χώρας.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής μας στην πόλη και πρωτεύουσα του κράτους.
Κανείς δεν γνωρίζει ούτε τον πραγματικό αριθμό των παρανόμων αλλοδαπών.
Και η συνύπαρξη ντόπιων και ξένων δύσκολη.
Και η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο!
Αυτό δεν είναι ρατσισμός! Είναι μια πραγματικότητα. Ο Έλληνας δεν είχε μάθει να ζει σε περιβάλλον τόσο μεγάλης εγκληματικότητας!
Η ανασφάλεια γεννά το φόβο.
Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος του ανθρώπου.
Σε ποιον να έχεις εμπιστοσύνη;;;;
Φυσικό είναι να υπάρχει δυσπιστία απέναντι σε κάθε ξένο κάτοικο της χώρας.
Με ανακοίνωση της Σεσίλια Μάλστρομ, αρμόδιας επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων, έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας από την ΕΕ , που αφορά τη φύλαξη των συνόρων.
Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τη φύλαξη των συνόρων, που σημειωτέον είναι και χερσαία και θαλάσσια με πολλές εισόδους που δεν μπορούν όλες να φυλάσσονται.
Έτσι η  ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει δράση, από την ημέρα της ίδρυσης της το 2007.
Πρόκειται να αναπτυχθούν περίπου 200 συνοριοφύλακες της Frontex στη συνοριακή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας.
Όση προσπάθεια και αν  έγινε για  συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρα για τον έλεγχο της εισόδου των λαθρομεταναστών δεν απέφερε καρπούς.
Οι δουλέμποροι κερδίζουν πάρα πολλά μεταφέροντας ανθρώπους ως ζώα μέσα από δυσπρόσιτες διαβάσεις ...Το σύνηθες της τακτικής τους είναι να επιβιβάζουν σε βάρκα λαθρομετανάστες και μάλιστα με παιδιά , να περνούν τη βάρκα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και να τη βουλιάζουν....
Οι ίδιοι διαφεύγουν αφήνοντας αβοήθητους τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν μπάνιο και περιμένουν να σωθούν από τους άνδρες του Λιμενικού ή του ναυτικού μας!!!
Τα χρήματα πολλά !!!!!!!
Αν δεν υπάρξουν αυστηρότατες ποινές για όσους συλλαμβάνονται και αν δεν επιστρέφονται πάραυτα οι λαθρομετανάστες δεν θα δοθεί λύση .
Κατανοώ την φτώχεια και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων...Μα κάποιοι πρέπει να τους ενημερώσουν ότι εδώ δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και θα τύχουν εκμετάλλευσης όπως συμβαίνει συχνά.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

H Δίκη των ''5''!


Μετά από 88 χρόνια, ο ΄Αρειος Πάγος, ύστερα από αίτηση του εγγονού ενός από τους 6 εκτελεσθέντες στο Γουδί,ουσιαστικά προχώρησε στην αθώωσή τους.
Συνειρμικά η ''δίκη των 6'', με παραπέμπει σε μια άλλη ενδεχόμενη ''δίκη των 5'' για το ''σκάνδαλο'' του Βατοπεδίου.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η δίκη των 6 εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες.
Ήταν μια δύσκολη περίοδος, ο στρατός είχε επιστρέψει καταρρακωμένος, ο λαός ήταν εξοργισμένος και οι χιλιάδες πρόσφυγες εξαντλημένοι και αγανακτησμένοι.
Όλοι ζητούσαν ''αιματηρή κάθαρση '' για να αποφευχθούν άλλες ριζικότερες αλλαγές, όπως ανατροπή της μοναρχίας.
Έτσι με ένα κατηγορητήριο ουσιαστικά και τυπικά αβάσιμο ( κατά τον ιστορικό Βώρο που δεν φημίζεται και για τις δεξιές του τάσεις), αφού δεν αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο δόλος των κατηγορουμένων( που ήταν 8, αλλά οι 6 καταδικάστηκαν σε θάνατο), το δικαστήριο προχώρησε στην εκτέλεση , παρά την αντίδραση του Βενιζέλου, για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα που ζητούσε ''κάθαρση''.
Και ας έρθουμε στο σήμερα. Η χώρα μας περνάει μια δεινή οικονομική κρίση , χρήματα  κατασπαταλήθηκαν ή χάθηκαν ( θυμηθείτε το σύνθημα ''πού πήγαν τα λεφτά'' και μετά το αντιφατικό ''λεφτά υπάρχουν'' με το οποίο σύνθημα κερδίθηκαν οι εκλογές) ή ''όλοι τα φάγαμε '' κατά τον Πάγκαλο ( ειρήσθω εν παρόδω ότι ο παππούς του, Θ Πάγκαλος , μετέπειτα δικτάτορας, έκανε την προανάκριση κατά των 6 και απήγγειλε την κατηγορία της ''εσχάτης προδοσίας'').
Όπως και τότε, έτσι και τώρα ο λαός διερωτάται :
''Καλά ,δεν θα πάει κάποιος φυλακή'';
Διερωτώμαι και εγώ , μήπως η ενδεχόμενη παραπομπή των 5 του Βατοπεδίου εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα;
Γιατί από ό,τι ακούμε, δεν φαίνεται να έχουν ''φάει λεφτά''.
''Έβλαψαν το δημόσιο '', λένε.
''Έχασε το δημόσιο χρήματα, ''πολλά ή λίγα δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.
Μήπως αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα για αμαρτίες άλλων  και ρίχνουμε στάχτη έτσι στα μάτια του λαού;;;
Μήπως θα περιμένουμε κάποια χρόνια για να αποδειχθεί η πλάνη του δικαστηρίου και να απαλλαγούν οι ''5'';;
Μα τότε θα είναι αργά, γιατί συνειδήσεις θα έχουν ποδοπατηθεί, πολιτικές καριέρες θα έχουν τελειώσει άδοξα.
Και κάτι άλλο ακόμη.
Ζημιώθηκε το δημόσιο, μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ στα τηλεοπτικά κανάλια.
Διερωτώμαι εγώ, ως απλός πολίτης.
Τόσες καταπατήσεις δημόσιας γης έγιναν και γίνονται. Βίλες κτίσθηκαν. Άρα τους ξέρουμε. Διώχθηκε κάποιος γι αυτές τις καταπατήσεις ή εδώ δεν έχασε το δημόσιο;;
Το τελευταίο με την περίφημη ''περαίωση'' χάνει λεφτά το δημόσιο ή όχι;;
Και ποιος θα πληρώσει γι αυτήν την ''απιστία κατά του δημοσίου'';;;

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Φράσεις που ομορφαίνουν τον λόγο...


Φράσεις που ακούμε συχνά και που χρησιμοποιούμε ή θα θέλαμε να τις χρησιμοποιήσουμε..... και που πολλές φορές ακούμε να χρησιμοποιούνται με λάθος σημασία ή με συντακτικά λάθη..........
Ας δούμε μερικές.........
1. Koινή συναινέσει:  Η συμφωνία σε μια αποδεκτή λύση , η αποδοχή όλων των ενδιαφερομένων σε μια πρόταση...Τη φράση την ακούμε συχνά όταν δίνεται διαζύγιο κοινή συναινέσει....Συμφωνούν δηλαδή και οι δύο σύζυγοι στην από κοινού λύση του γάμου καθώς και στον τρόπο διάλυσής του.
2.Περί όνου σκιάς: Πολλές φορές ακούμε να συζητούν  και να διαφωνούν για ασήμαντο λόγο συνάδελφοι, ή οι πολιτικοί που παρακολουθούμε συχνά τον καβγά τους για άνευ αξίας θέματα. Λέμε λοιπόν ότι διαπληκτίζονται περί όνου σκιάς..
Για την σκιά του γαϊδουριού δηλ...για τόσο ασήμαντο θέμα.
3.Εν τη ρύμη του λόγου: Σύμφωνα με τη ροή του λόγου...Ρύμη σημαίνει φορά .
Η φράση σημαίνει σύμφωνα με τη ροή του λόγου, καθώς μιλάμε...Λέμε πολλές φορές κάτι λάθος ή κάτι που δεν έπρεπε να πούμε και αυτό έγινε εν τη ρύμη του λόγου!!
4.Εις επήκοον πάντων:  Σε θέση που κάποιος ακούει καλά... Ειπώθηκε ο λόγος του, ώστε να ακουστεί καλά χωρίς παρεξηγήσεις και υπαναχωρήσεις.
Το επήκοον από το επί και ακοήν σημαίνει σε απόσταση ακοής.
Λέμε...Εις επήκοον πάντων των μαθητών ο καθηγητής έδωσε οδηγίες...
5.Εν κατακλείδι: Η φράση σημαίνει στο τέλος , τελειώνοντας τη συζήτηση..
Είναι ο επίλογος όλων αυτών που ειπώθηκαν...ή που γράφτηκαν.
Η λέξη  κατακλείδα είναι  από το κλείω δηλ τελειώνω..
Λέμε...εν κατακλείδι ο παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια.
6.Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται: Δρυς είναι η βελανιδιά...Έπεσε λοιπόν η βελανιδιά και κάθε άνδρας κόβει ξύλα. Στον λόγο έχει μεταφορική σημασία..
Όταν κάποιος ισχυρός χάσει την εξουσία του ή την ισχύ του τότε κάθε ένας γύρω του προσπαθεί να επωφεληθεί...
Λέμε .....Όταν χαθεί  η κεφαλή μιας οικογένειας τότε τα μέλη της ακολουθούν το δικός τους δρόμο...Δηλ ''δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται'' θα λέγαμε για την οικογένεια αυτή!
7.Εική και ως έτυχε: Και οι δύο λέξεις σημαίνουν το ίδιο ακριβώς: το κατά τύχη, όπως έτυχε και χρησιμοποιούνται για έμφαση ώστε να δείξουμε το τυχαίο, το χωρίς πρόγραμμα, το ''όπου μας βγάλει η άκρη''!! Χωρίς σχέδιο...
Λέμε....Ο Κ...πτώχευσε γιατί δεν είχε ποτέ ένα πρόγραμμα ,εική και ως έτυχε.