Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

To '' έγκλημα'' του Γ.Παπανδρέου


Το ''κόλπο'' του κ.Παπανδρέου να εκβιάσει εκλογές αλλοιώνοντας έτσι την πολιτική συνείδηση του εκλογικού σώματος ,είναι η μεγαλύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση με την οποία απειλείται η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της.
Η αντιπολίτευση , μείζονα και ελάσσονα, αλλά και οι αντάρτες υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ προέβαλλαν το αίτημα ο λαός να εκφράσει την ''αντιμνημονιακή'' του θέση.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι έχασε την πολύ πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, στην περίπτωση που κάποιοι υποψήφιοί της αποδοκιμαστούν .
Και γιατί αυτή η αποδοκιμασία να μην οφείλεται στο ότι οι ανθυποψήφιοί τους είναι περισσότερο άξιοι; Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο γνωστό διακαναλικό μονόλογο εξήρε την αξιοπιστία όλων των υποψηφίων για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και γιατί στερεί από το λαό το δικαίωμα να εκλέξει ελεύθερα τους άξιους για την τοπική κοινωνία;;
Έτσι ο κ.Παπανδρέου, έβαλε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια.
Ο ίδιος ναρκοθέτησε την πορεία προς την έξοδο από την κρίση,αφού εκείνο που χρειάζεται πάνω από όλα αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση.
Ο ίδιος αποδυνάμωσε την κυβέρνησή του τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν ζητάει εκλογές.
Οι συνέπειες είναι ήδη απτές. Τα επιτόκια -spreads- ενώ είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται πήραν και πάλι ανοδική πορεία.
Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία.
Θα συμβεί ότι και το 2009 μετά τις Ευρωεκλογές που το εκβιαστικό αίτημα της τότε αντιπολίτευσης για εκλογές έκανε αναποφασιστική την τότε κυβέρνηση.
Και τότε γιατί αυτό το δίλημμα;;;
Γιατί στο ουσιαστικό αίτημα της αντιπολίτευσης να αλλάξει η χώρα τώρα πολιτική, να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική για να ανασάνει και η αγορά αντέταξε το αίτημα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του;
Και τι θα πει την επομένη των εκλογών ,όταν δεν πάει σε εκλογές , αν χάσει, αφού το βέβαιο είναι ότι η Τρόικα δε θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε εκλογές;;;
Δεν θα φανεί ότι είναι αναξιόπιστος ;;;
Κατά την άποψή μου δύο τινά συμβαίνουν:
Ή θέλει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή θέλει να απεμπλακεί από την πολιτική κατάσταση.
Σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι πραγματικό ''λάκισμα'', με το οποίο άκριτα και λαϊκίστικα κατηγορεί τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

1 σχόλιο:

  1. Κατ'αρχήν δεν είπε ότι θα πάει οπωσδήποτε σε εκλογές αν δεν υποστηριχθούν οι υποψήφιοι που στηρίζει.Είπε ότι αν κρίνει ότι έφθασε σε αδιέξοδο.Κατά δεύτερον η κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που έχει το φταίξιμο.Όλα τα κόμματα έχουν αναγάγει τις εκλογές αυτές σε πόλεμο κατά του μνημονίου και κατά των επιλογών της κυβέρνησης.Αυτό είναι το λάθος!Δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές με βάση τι κόμμα υποστηρίζουμε.Αλλά ποιος υποψήφιος είναι κατάλληλος.Και κάτι άλλο δεν θα έπρεπε να σκοτωνόμαστε να βγάλουμε κάποιον αναξιόπιστο και να αναλώνουμε εκεί όλη την ενέργειά μας, θα έπρεπε να μας νοιάζει η βουλιαγμένη Ελλάδα, από τις τόσων χρόνων ρεμούλες ακατάλληλων και ανίκανων πολιτικών, και από τους ασύδοτους πολίτες.Δεν ξέρω γιατί μας νοιάζει ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους της Τρόικας κι όχι οι ίδιοι οι νόμοι ή το γιατί μας τους επέβαλαν.Όσο για το ότι η αντιπολίτευση λέει ότι έχει τη λύση, όσοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί, ανεξαρτήτως κόμματος,όλοι είπαν ότι έχουν τη λύση.Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή