Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

" Η παθογένεια " του Συντάγματος



  Πίνακας αποτελεσμάτων εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας :
     
 Στ.Δήμας   : 168  
Παρών :         132
Θρίαμβος της μειοψηφίας!!!!  
  Θεωρώ συνταγματική αδυναμία το όριο των 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία.Ιδού το αποτέλεσμα: Ο ηττημένος  της ψηφοφορίας "132"είναι ο νικητής και όχι ο "168" που αποτελεί την πλειοψηφία!!!
   Δε με απασχολεί αν είναι "όνειδος",ούτε ,αν στον αριθμό 132 συναθροίζονται οι ψήφοι της Χ.Α.
    Δε με απασχολεί αν δούλεψε η "τρομοκρατία"(θα είναι εξαγορασμένοι όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο)που ξεκίνησε έντεχνα με "κουμπαράδες",με  " αποστασίες ",με καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών (Αλήθεια ,πόσο διαψεύστηκαν στην πράξη όλα αυτά και πόσο συσπειρωτικά λει- τούργησαν για αυτούς που τα κατάγγελλαν ή τα υποστήριζαν!!!!)
   Δεν καταλαβαίνω όμως με ποια λογική μια συνταγματική κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να είναι έρμαιο μιας συνταγματικής μειοψηφίας που μπορεί να εκβιάζει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.   Και μη μου πει κάποιος ότι υπάρχει δυσαρμονία της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη λαϊκή βούληση.Αυτό ο "σοφός"αναθεωρητής" του Συντάγματος το κατάργησε το 1985.
   Και τι θα αλλάξει,αν γίνουν εκλογές και τότε ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί με 151 ψήφους ή και με σχετική πλειοψηφία 120 ή 130  ψήφους;Θα είναι ποιο λαοπρόβλητος από το αν εκλεγόταν με 168 ψήφους; Θα αλλάξει η κυβέρνηση,θα μου πείτε.Ναι,αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η αντιπολίτευση θα κερδίσει τις εκλογές ή ότι μικρά κόμματα (ΑΝ. ΕΛΛ.  ή ΔΗΜ.ΑΡ.)θα μπουν στη βουλή.(Αλήθεια, για αυτούς δεν ισχύει εδώ η δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα ; Γιατί η χώρα να μπει σε εκλογική περιπέτεια από μειοψηφίες του 2,8% ή του 0,6% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;)
   Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξει η διάταξη του ορίου των 180 ψήφων και να μπορεί η όποια κυβέρνηση να εκλέγει Πρόεδρο ΄με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 ψήφων και δε θα είναι έτσι υποχείρια της όποιας μειοψηφίας; Δες τε τι μπορεί να συμβεί:Εκλέγεται μια κυβέρνηση,εκλέγει Πρόεδρο,κυβερνάει έως το 2019,ξανακερδίζει τις εκλογές και την επόμενη χρονιά το 2020 δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο αλλά εκβιάζεται από την αντιπολίτευση των 120 ψήφων να κάνει εκλογές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου