Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους το αίτημα μας για φύλαξη των συνόρων έγινε δεκτό!

Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνει εδώ στη χώρα μας το αδιαχώρητο με την είσοδο μεταναστών, για να δεχθεί αίτημα της Ελλάδας η ΕΕ.
Χθες μόλις, άκουσα ότι κάθε μέρα μπαίνουν στην Ελλάδα 7500 μετανάστες...
Τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης.Θα έπρεπε ήδη να έχει προβλέψει η ΕΕ ,που επιβάλλει τους κανόνες και τιμωρεί τους παραβαίνοντες, να προστατέψει τα σύνορα μας και σύνορα της.
Αντ' αυτού ψήφισε να επιστρέφονται οι μετανάστες, που βρίσκονται παρανόμως σε Ευρωπαϊκά εδάφη, στην χώρα από όπου προήλθαν.Δηλ στην Ελλάδα αφού κατά κύριο λόγο εδώ μπαίνουν παράνομα, για να βρεθούν στα Ευρωπαϊκά κράτη.
Αλλά η χώρα μας δεν μπορεί να τους επιστρέψει στις χώρες τους , είτε γιατί κοστίζει πολλά η επιστροφή ,είτε γιατί οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω ,είτε γιατί θεωρείται καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών από διεθνείς οργανισμούς.

Κανείς δεν ρώτησε, πώς γίνεται η ενσωμάτωση και αν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε μια ήδη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους πολίτες της χώρας.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής μας στην πόλη και πρωτεύουσα του κράτους.
Κανείς δεν γνωρίζει ούτε τον πραγματικό αριθμό των παρανόμων αλλοδαπών.
Και η συνύπαρξη ντόπιων και ξένων δύσκολη.
Και η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο!
Αυτό δεν είναι ρατσισμός! Είναι μια πραγματικότητα. Ο Έλληνας δεν είχε μάθει να ζει σε περιβάλλον τόσο μεγάλης εγκληματικότητας!
Η ανασφάλεια γεννά το φόβο.
Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος του ανθρώπου.
Σε ποιον να έχεις εμπιστοσύνη;;;;
Φυσικό είναι να υπάρχει δυσπιστία απέναντι σε κάθε ξένο κάτοικο της χώρας.
Με ανακοίνωση της Σεσίλια Μάλστρομ, αρμόδιας επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων, έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας από την ΕΕ , που αφορά τη φύλαξη των συνόρων.
Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τη φύλαξη των συνόρων, που σημειωτέον είναι και χερσαία και θαλάσσια με πολλές εισόδους που δεν μπορούν όλες να φυλάσσονται.
Έτσι η  ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει δράση, από την ημέρα της ίδρυσης της το 2007.
Πρόκειται να αναπτυχθούν περίπου 200 συνοριοφύλακες της Frontex στη συνοριακή γραμμή Ελλάδος-Τουρκίας.
Όση προσπάθεια και αν  έγινε για  συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρα για τον έλεγχο της εισόδου των λαθρομεταναστών δεν απέφερε καρπούς.
Οι δουλέμποροι κερδίζουν πάρα πολλά μεταφέροντας ανθρώπους ως ζώα μέσα από δυσπρόσιτες διαβάσεις ...Το σύνηθες της τακτικής τους είναι να επιβιβάζουν σε βάρκα λαθρομετανάστες και μάλιστα με παιδιά , να περνούν τη βάρκα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και να τη βουλιάζουν....
Οι ίδιοι διαφεύγουν αφήνοντας αβοήθητους τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν μπάνιο και περιμένουν να σωθούν από τους άνδρες του Λιμενικού ή του ναυτικού μας!!!
Τα χρήματα πολλά !!!!!!!
Αν δεν υπάρξουν αυστηρότατες ποινές για όσους συλλαμβάνονται και αν δεν επιστρέφονται πάραυτα οι λαθρομετανάστες δεν θα δοθεί λύση .
Κατανοώ την φτώχεια και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων...Μα κάποιοι πρέπει να τους ενημερώσουν ότι εδώ δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και θα τύχουν εκμετάλλευσης όπως συμβαίνει συχνά.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ??? ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ???? ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ??? Ή ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ 21ο αι. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ??? ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή